Search

3 Manieren om jouw foto’s er nog beter uit te laten springen

art-gallery-4242219_1920

Je hebt mooie foto’s gemaakt van de laatste vakantie of je hebt familiefoto’s laten schieten bij de fotograaf. Deze verdienen dan natuurlijk wel een prachtig plekje aan de muur. Maar hoe zorg je er nu voor dat die foto’s de aandacht trekken? Hoe laat je deze mooie kiekjes nou echt eruit springen? In dit artikel geven we je drie handige tips om ervoor te zorgen dat jouw foto’s echte eyecatchers worden.

De perfecte fotolijst

Een foto komt beter tot zijn recht in een mooie fotolijst. Je kunt ervoor kiezen om een fotolijst te kopen in de stijl van je interieur. Deze zal verder niet direct in het oog springen en dat wil je juist wel. Daarom kun je ook uitpakken met een opvallende, geheel in stijl afwijkende lijst. Deze zal direct de aandacht trekken en het oog valt dan automatisch op de foto. Liever niet een al te opvallende fotolijst aan de muur? Kies dan voor een afwijkende kleur. Ga voor zwart op een witte muur of kies een kleur die je ook in de rest van je interieur terug laat komen, zoals zeegroen, koraalrood of aquablauw.

Accentueer met een passe partout

Een passe partout is een rand die om de foto geplaatst wordt in de fotolijst. Wanneer je voor een rustige fotolijst kiest, zal je foto misschien niet direct de eyecatcher zijn, die je wenst. Door een passe partout tussen de foto en lijst te plaatsen, springt de foto er juist wel uit. Passe partouts zijn te koop in verschillende afmetingen en kleuren en zorgt voor een betere ligging van de foto in de fotolijst. Ook erg handig wanneer je al een fotolijst in huis hebt, maar de foto hiervoor niet de juiste afmetingen heeft. De passe partout zorgt er namelijk ook voor dat je foto direct wat groter lijkt en tegelijkertijd brengt de passe partout rust. Je foto valt dus op, maar zorgt ook voor een rustig geheel.

De achtergrond op laten vallen

Een andere manier om je foto aan de muur eruit te laten springen, is door de achtergrond te accentueren. Ga bijvoorbeeld voor een strook behang met opvallend design of verf een gedeelte van de muur in een contrasterende kleur. Dit gedeelte van de muur valt direct op en door daar je foto op te hangen, weet je zeker dat deze direct in het oog valt. Heb je een leuke zwart-wit foto? Ga dan voor een gekleurde muur. Is jouw foto in kleur? Dan kun je natuurlijk ook voor grijs of zwart gaan. Zo knalt de foto er nog beter uit.

Facebook
Twitter
Pinterest