Search

Online PowerPoint Cursus volgen

man-standing-in-front-of-people-sitting-on-red-chairs-1708936

Je hebt vast wel eens gewerkt met het programma PowerPoint. Je kunt daarmee visueel ondersteunend materiaal maken voor onder andere presentaties. Veel mensen werken echter alleen nog met de basisfuncties van het programma terwijl er veel meer functies en mogelijkheden beschikbaar zijn. Na het lezen van deze tekst weet jij hoe je er voor kan zorgen dat je professionele powerpoint presentaties in elkaar zet. Veel mensen gebruiken de digitale presentatie nog als een soort super groot spiekbriefje, terwijl je het op veel betere manieren kunt gebruiken om het juiste resultaat te behalen; namelijk dat iedereen ook onthoudt wat je hebt verteld en er eventueel wat mee doet. Met een saaie presentatie bereik je je publiek niet en zullen ze na je presentatie vrij weinig doen met de informatie die je hebt gegeven, als ze het in eerste instantie al hebben onthouden.

Templates

Je kunt templates gebruiken die zijn ontworpen door professionals, en daar aan toevoegen wat jij wilt. Er zijn tientallen verschillende templates met allerlei verschillende thema’s. Je kunt ook uit veel verschillende categorieën kiezen. Een aantal van die categorieën zijn:

  • Zakelijke templates; deze categorie heeft meer dan 200 verschillende templates waar je uit kunt kiezen. Wanneer je voor deze categorie kiest krijg je dus weer keuze uit 200 templates waaronder verkooppresentaties, zoals pitches, en bijvoorbeeld creativiteitssessies. Daardoor heb je binnen zakelijk ook weer de mogelijkheid om een geschikt template te vinden.
  • Opleiding templates; dit zijn templates die op scholen gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan het basisonderwijs, waar templates met leuke illustraties voor zijn, maar ook aan het hoger beroepsonderwijs waar complexere templates voor zijn.
  • Natuur templates; een template dat ook veel gebruikt wordt zijn de natuur-gerelateerde templates. Deze hebben onder andere mooie afbeeldingen van de natuur, op een professionele manier. Deze geven een rustig ogende presentatie en zijn dus erg bevorderend voor je presentatie.
  • Templates voor de feestdagen; deze categorie spreek uiteraard voor zich. In deze categorie vindt je template met thema’s van alle feestdagen. Een kerst-gerelateerde presentatie? Dan geef je je PowerPoint een kerst thema.

Zelf PowerPoint presentaties leren maken

Als jij het leuker vindt om zelf aan de slag te gaan kun je ook een Online PowerPoint Cursus volgen. Zo leer je alle functies die het programma biedt optimaal te gebruiken voor het beste resultaat.

In de PowerPoint Cursus leer je echter niet alleen hoe je handige functies van het programma kunt gebruiken, zoals het aanmaken van dia’s, het invoegen van media en het gebruik van een bijpassende dia-overgang, maar ook hoe je de dia’s zo indeelt dat je de aandacht en focus van de mensen die naar je luisteren niet kwijt raakt. Alle aspecten worden behandeld, wat maakt dat je zelfs als beginner terecht kan bij een PowerPoint Cursus.

Binnenkort een presentatie op de planning staan waar je nog wel wat tips en tricks voor kunt gebruiken? Ga dan online op zoek naar: cursus PowerPoint of cursus Powerpoint online en kies de cursus die het beste bij jou past.

Facebook
Twitter
Pinterest