Search

Koken en bakken met noten: dit is wat jij moet weten

pexels-taryn-elliott-4099237

Het koken en bakken met noten wordt met de dag populairder en dit is niet zonder reden. Noten worden tegenwoordig vrijwel aan alles toegevoegd om te zorgen voor die extra ‘bite’. We komen verschillende noten tegen in bijvoorbeeld zoete, maar ook hartige gerechten. In dit artikel lees je alles wat jij moet weten over het koken en bakken met noten en hoe jij jouw gasten echt verrast met een lekkere maaltijd met een enorme ‘bite’. Kortom, koken en bakken met noten: dit is wat jij moet weten.

Verschillende smaken

Als het goed is vertel ik je niets nieuws wanneer ik zeg dat alle noten een verschillende smaak hebben. Op deze manier wil ik zeggen dat elke noot weer bij een ander gerecht past. Zo zijn bijvoorbeeld macadamianoten ideaal te combineren met chocola, dit komt door hun milde, zoete smaak.

Wanneer we kijken naar bijvoorbeeld de cashewnoot, deze komt vaak terug in salades, gezien het feit dat deze noten een wat vollere smaak hebben. 

Het komt er dus eigenlijk op neer dat elke noot bij een ander gerecht past en dit maakt het koken en bakken met noten erg interessant, boeiend, maar ook zeker uitdagend.

Bakken

Wanneer we gaan bakken met noten denken we meestal aan een cake, taart of bijvoorbeeld koekjes. Al deze gerechten zijn zoet en daarom is het aan te raden om een noot uit te zoeken die hierbij past. Zoals al even kort benoemd zijn de macadamianoten echt perfect in combinatie met zoete gerechten. Gerechten als chocolate-chip cookies worden al in heel veel gevallen gemaakt met deze noot. Ook wordt er vaak een aantal cranberries toegevoegd om de zoete smaak van de noten en het koekje zelf wat tegen te gaan.

Wanneer we gaan kijken naar het bakken van zoute gerechten, denk op deze manier dan aan bijvoorbeeld ovenschotels of bepaalde hartige taarten, dan passen er weer andere noten bij deze gerechten. Er wordt bij hartige gerechten vaak gebruik gemaakt van cashewnoten, maar ook van bijvoorbeeld amandelen. 

In het kort

Het komt er dus eigenlijk op neer dat noten zorgen voor die extra ‘bite’ in jouw eten. Het koken en bakken met noten wordt dus steeds populairder om deze reden. Houd wel in je achterhoofd dat elke noot gemaakt is om te dienen in een ander gerecht. Lees je dus goed in over de smaak van elke noot, voordat je zomaar wat zoute noten door je zoete koekjes heen gaat gooien! 

Facebook
Twitter
Pinterest