Search

3 tips om het maximale uit je hoorbatterijen te halen

pexels-andrea-piacquadio-3831614

Hoortoestellen worden steeds geavanceerder. Met alle extra verwerkingskracht en nieuwe functies die hoortoestellen tegenwoordig hebben, kun je zo’n 3 tot 10 dagen met een batterij doen. Maar waarom is de levensduur van een hoortoestel batterij zo onvoorspelbaar waarbij de ene batterij één week meegaat en de andere slechts twee of drie dagen? Dat is afhankelijk van verschillende factoren waaronder de hoeveelheid hoortoestel gebruik, de streaming en de manier waarop het hoortoestel onderhouden wordt. Toch zijn er stappen die jij kunt nemen om de levensduur van de batterijen te maximaliseren en de prestaties van je hoortoestel te optimaliseren. Daarom geven we je in dit artikel 3 tips om het maximale uit je hoorbatterij te halen. 

Merken met een belofte

Er zijn allerlei verschillende merken die hoorbatterijen aanbieden en daarom is het belangrijk om te kijken welke merken de belofte doen een lange levensduur te hebben. Zo heeft de Rayovac Extra 312 bijvoorbeeld standaard al een goede levensduur. Dit zijn hoorbatterijen van het merk Rayovac en hebben de kleurcode 312, dus zijn bruin van kleur. Uiteraard zijn er meer merken die sowieso een goede levensduur hebben en dus is het belangrijk om te gaan testen welk merk het beste is voor jouw type hoortoestel (en het gebruik daarvan). 

De 5 minuten regel

Verstandig is het om de batterij 3 tot 5 minuten te laten “ademen”. Nadat je de luchtdichte sticker van de batterij verwijderd hebt, laat je de batterij 3 to 5 minuten zitten voordat je deze in het hoortoestel plaatst. Deze zogenoemde “activeringstijd” zorgt er namelijk voor dat de lucht de materialen in de batterij kan bereiken waardoor de batterij geactiveerd wordt. Heb je per ongeluk het lipje verwijderd terwijl je nog geen nieuwe batterij nodig hebt? Dan is het helaas niet mogelijk de sticker weer terug te plaatsen. De batterij is namelijk al geactiveerd.

Open de batterij lade bij inactiviteit

Wordt het hoortoestel niet gebruikt? ‘s Nachts bijvoorbeeld wanneer je gaat slapen? Open dan de batterij lade om te voorkomen dat de batterij leegloopt. Het is ook verstandig om het hoortoestel volledig uit te schakelen wanneer je deze niet gebruikt. Doordat je de lade openlaat bij inactiviteit kan vocht ontsnappen. Hierdoor voorkom je dat er corrosie op de batterij ontstaat waardoor het hoortoestel schade op kan lopen. 

Batterijen bewaren?

Het is heel goed mogelijk om batterijen te bewaren, maar doe dit wel op een koele en droge plaats. Extreme temperaturen kan er namelijk voor zorgen dat de batterij leegloopt en hierdoor een kortere levensduur heeft. Let ook op de houdbaarheidsdatum van de batterijen.

Facebook
Twitter
Pinterest