Search

De voordelen van thuiswerken

pexels-nataliya-vaitkevich-5411997

Thuiswerken wordt steeds populairder. Sterker nog, bij veel bedrijven is thuiswerken zelfs de norm. Een goede werkplek is daarom ook een vereiste als je geconcentreerd en effectief aan de slag wilt gaan. Zeker voor werknemers die wat verder moeten reizen naar kantoor is thuiswerken ideaal. In deze blog behandelen we een aantal voordelen thuiswerken. 

Thuiswerken is goedkoper 

Thuiswerken heeft niet enkel voordelen voor jou als werknemer, maar ook voor je werkgever. Thuiswerken is namelijk een stuk goedkoper. Je werkgever bespaart op deze manier namelijk de reiskosten. Dit klinkt als een klein bedrag, maar als dit structureel bespaard wordt, scheelt dat echt een hoop kosten. Met deze bespaarde kosten heeft je werkgever de mogelijkheid om jouw thuiskantoor beter in te richten. Denk bijvoorbeeld aan kwalitatief 2e hands bureaustoelen of gebruikte bureaus

Plan zelf je uren in 

Thuiswerkers hebben de mogelijkheid om zelf de werktijden te bepalen. Begin je liever om 08:00 uur of kies je er toch voor om een uurtje later te beginnen. Je plant vervolgens zelf je pauzes in en hoe je dag er uit komt te zien. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je voldoet aan de uren die je moet maken en dat je geen taken laat liggen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om in de avond door te gaan. Het maakt namelijk met thuiswerken niet uit wanneer je iets doet, zolang je het maar doet. 

Thuiswerken is efficiënt 

Werknemers die thuiswerken benutten de uren efficiënter dan wanneer er op kantoor gewerkt wordt. 36% van de thuiswerkers verzet zelfs meer werk in een kortere tijd. Dit voordeel sluit heel goed aan bij de productiviteit. Wie wilt er namelijk niet meer doen, in een kortere tijd? 

Combineer werk en gezin 

1 van de grootste voordelen van thuiswerken is het feit dat je werk en gezin heel eenvoudig combineert. Gebruik bijvoorbeeld je pauzes om het huis te stofzuigen, de vaat uit te ruimen of om er even tussenuit te gaan met je kind. Dit zijn vaak klusjes die je na werk met tegenzin verricht. Je besteedt dus tijd met je gezin, bent aan het werk voor je werkgever en als klap op de vuurpijl heb je geen stomme klusjes wanneer je je laptop afsluit. 

Thuiswerkers melden minder snel ziek 

Medewerkers die de mogelijkheid hebben om thuis te werken zijn minder snel geneigd om zich ziek te melden. Wanneer je klachten hebt zoals bijvoorbeeld verkoudheid of een blessure. Doordat je thuiswerkt voel je je beter op je gemak en is het makkelijk om rust toe te voegen in de dag. Je hoeft namelijk niet te reizen, de verwarming mag lekker hoog en bepaalt zelf wanneer je aan de slag gaat.

Facebook
Twitter
Pinterest