Search

Waarom we gekozen hebben voor een ISO 9001 audit

Een ISO 9001 certificering was voor ons bedrijf de kers op de taart. Ons bedrijf bestaat 10 jaar. We zijn altijd bezig om ons bedrijf te verbeteren en te ontwikkelen. Dat hebben we altijd als collega’s samen gedaan. Maar de snelheid waarmee ons bedrijf groeide haalde ons in. Onze klanten zijn tevreden dus dan zijn wij dat automatisch ook. We besteedde de laatste jaren weinig tijd meer aan zelfreflectie en evalueren. We kabbelde rustig aan voort en bleven daarbij groeien. Geen reden tot verandering dus. 

Nu we tien jaar bestaan was het voor ons een mooi moment om terug te kijken en om te gaan werken aan de toekomst. We konden op de ouderwetse manier verder gaan of ervoor kiezen om met een specialist samen te werken. Omdat we houden ven een gestructureerde aanpak voor lange termijn hebben we gekozen voor een ISO 9001 audit. De voordelen van een ISO 9001 certificering zijn ritme voor ons bedrijf en evenwichtige focus. 

Ritme voor ons bedrijf
De audit vindt jaarlijks plaats. Dat helpt ons om jaarlijks stil te staan bij onze behaalde resultaten en de verbeterpunten. Omdat de audit terugkerend is, helpt het ons om de verbeterpunten ook echt op te pakken en op te volgen. We staan nu dus jaarlijks stil bij onze ontwikkelpunten, als bedrijf maar ook als persoon. 

Evenwichtige focus op de belangrijkste kenmeren van je organisatie
Naast klanttevredenheid meten we nu ook de medewerkerstevredenheid. Iets wat we al heel lang niet meer hadden gedaan. Dit heeft ons veel nieuwe inzichten gegeven. De verbeterpunten die hieruit voort komen pakken we samen op. Uiteindelijk levert tevreden medewerkers ook meer tevreden klanten op. 

Tijdens de audit vraagt de auditor door totdat alles juist in kaart is gebracht. Dit kost even wat tijd, maar gaf ons uiteindelijk hele goede inzichten. 

Facebook
Twitter
Pinterest